Лагардер Травъл Ритейл ще спре да използва яйца от клетъчно отглеждани кокошки от 2025г.

A A A

Лагардер Травъл Ритейл се ангажира до 2025 година да спре използването на продукти, съдържащи яйца или яйчни субстанции, произведени от кокошки, отглеждани в клетки, в мрежата си от обекти в цял свят, включително и в България.

Това решение касае всички заведения за хранене и търговски обекти, оперирани от Лагардер Травел Ритейл в Жп гари, Летища и други търговски зони, в Европа, Северна Америка, Африка, Близкия Изток, Азия и Тихоокеанския регион.

Италианските и Германски дружества на компанията вече прекратиха доставките на яйца от клетъчно отглеждани кокошки и по настоящем използват единствено продукти от свободно отглеждани кокошки.

Тази много важна стъпка е част от глобалната активна стратегия на Лагардер Травъл Ритейл, подкрепяща устойчивото развитие на планетата.
Групата Лагардер обмисля сериозно разширяването на обхвата на това решение и за други категории продукти.
Даг Расмусен, Председател и Главен Изпълнителен Директор на Лагардер Травъл Ритейл, заяви:
“Това решение показва нашата ангажираност да предоставим на нашите клиенти продукти с възможно най-високо качество. Лагардер Травел Ритейл благодари на ‘Дъ Хюман Лийг’ (The Humane League – THL) за тяхното постоянство, спомагащо за значително подобряване на условията, при които се отглеждат животни.’’

Александрия Бек, Мениджър на ‘Open Wing Alliance’, заяви:
„Организациите, членуващи в ‘Open Wing Alliance’, приветстват Лагардер Травъл Ритейл за проявената ангажираност да премахнат жестоките клетки от глобалната си система за доставки. Като водещ световен лидер в търговията на дребно в пътнически зони (travel retail), тази политика за ползване на яйца само от свободно отглеждани кокошки ще постави нови стандарти на пътническата индустрия в целия свят.“

ЗА ЛАГАРДЕР ТРАВЪЛ РИТЕЙЛ:
Едно от четирите подразделения на Лагардер Груп, водещ световен лидер в търговията и предлагането на услуги в пътнически зони.

Към момента оперира верига от над 4500 търговски обекта, като безмитни магазини (duty-free), магазини за търговия на дребно с бързооборотни стоки и печатни издания (travel essentials) и хранителни концепции (foodservice) на Летища, Жп гари и други концесии в 33 държави в Европа, Северна Америка, Африка, Близкия Изток, Азия и Тихоокеанския регион (Австралия, Нова Зеландия и др.),

Лагардер Травъл Ритейл генерира приходи от продажби за 2016 година в размер на над 4 милиарда Евро.

PRESS CONTACT
Alexander Twose
+33 1 42 99 07 01• [email protected]